« Love me tender | Main | Loppis, moppe, grammofon »

måndag, april 25, 2005

Tågolycka

När jag körde bil mot en förråduthyrningsbyrå fick jag mejl från min kompis som bor i Tokyo.
Han skrev bara:

Lever du?

Jag jag fattade inte vad han menade, men sedan skickade min mamma också ett mejl till mig och frågade om jag hade det bra. Hon skrev också att det var en stor tågolycka närheten av Osaka.

Då påminnde jag mig en stor tågkrasch i Tokyo i slutet av 90-talet. Några omkom och många skadades när två pendeltåg krockades mitt i Tokyo. Då bodde jag i Tokyo och min kompis i Osaka frågade om jag inte drabbats av olyckan. Nu har jag flyttat till Osaka och bor här och det är nog självklart att mina kompisar och familjer blir nervös när det sker någon stor olycka omkring Osaka. Så kollade jag nyheter på mobilen.

I skärmen stod "50 död, 400-tals skadad" med stora bokstäver. Och bllder med någonting som man inte kan känna igen från mobilens lilla skärm stod också där. Kl. 20.30 kom jag hem och satte på TV. Nyhetsprogram handlade mest om tågolyckan. Under bilden av helt utplånade vagn gick löptexst som meddelar offrens namn hela tiden. Kl. 23.00 blev offren 51 sticken. Och om några timmar steg siffran till 59. I och för sig räddades också några sticken till.

Jag lever, och ingen som jag känner dog vid nuläget i alla fall. Jag är glad över det men det är hemskt, sordligt och förskräckande. Platsen är överhuvudtaget alltför nära för mig. Med en stor rädsla fick jag begripa att det finns vissa möjligheter till stora katastorofer som storstad och masstransport oundvikligt har.

|

« Love me tender | Main | Loppis, moppe, grammofon »

Comments

Post a comment(Not displayed with comment.)
TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/32075/3861841

Listed below are links to weblogs that reference Tågolycka:

» The Blog [The Blog]
Provides extranet privacy to clients making a range of tests and surveys available to their [url=http://ulycigop.info/Ml84NjcyMjE=]human[/url] resources departments. [Read More]

Tracked on fredag, juni 01, 2007 at 19:34

» rocket spanish download [ rocket spanish download]
[Read More]

Tracked on söndag, juli 01, 2007 at 11:26

» Learn to Speak Spanish in 12 days [Learn to Speak Spanish in 12 days]
Learn to speak spanish verbs language. Follow the 12 day e-course to confidently speak the spanish language [Read More]

Tracked on måndag, juli 16, 2007 at 23:36

« Love me tender | Main | Loppis, moppe, grammofon »