« Hassan | Main | Template engine på PHP »

onsdag, juli 06, 2005

Asian Summer

Det är nu sommmar. Sommaren i Östasien är i stort sett omätbart varm, och fuktig. Och många insekter. Det låter inte bekvämt alls och egentligen är sommaren i Japan inte bekväm heller. Varje kväll får man ösregn och efter regnet känns luften mycket klar och skön, men när man träffar ösregnet medan man kör moped hem efter jobbet blir det ett litet helvete. Och det är precis jag som fick denna otur igårkväll. När jag dök upp i mataffären såg jag ut liksom ett spöke som hade drunknat någonstans; varje gång när jag tog ett steg fram blev det en mellanstor vattenpöl bakom mig. Japaner consentrerar sig i och för sig bara på att fylla sin uppgift när de arbetar och flickan i kassan visade inte ens någon ogillande min, men jag medger att jag såg så förskräcklig ut och jag beklagar det.

På tal om sommar, det är myggor som är det största problemmet.
När de snurrar runt i sovrummet kan man inte sova alls. Denna såkallade myggsnurreri är egentligen värre än myggbett och så är Japan en stor marknad i myggmedel . Det mest typiskt är en grön slingrig typ som kan tändas och skapar röken. Men nu har den flytande typen med en elektorisk apparat blivit mer populär. Så här:

fmk0

Formgivningen av apparaten är ganska egendomligt, och på apparaten står tillverkarens påstående på engalska. Jag tycker det är väldigt fint skrivet. klicka bilden och kolla gärna:)

|

« Hassan | Main | Template engine på PHP »

Comments

Jag tycker om japansk sommar. Så länge jag inte måste arbeta förstås. Det är en viss känsla att sitta i skuggan och göra ingenting och lyssna till "seimi-symfonin".

Posted by: Max | onsdag, augusti 03, 2005 at 08:31

Det är kolossalt varmt och fuktigt i Osaka i år. Visserligen är det fint att man har fyra årstider men nu behöver jag inte en sommar som varar i flera månader:(
Det finns flera sorts av cikador men den som låter finaste är higurashi (kan lyssna här: http://www.nat-museum.sanda.hyogo.jp/wave/docs/higurasi.html ) tycker jag. Det är verkligen skönt när man lyssnar Semi-symfonin och tända småfyrverkery i en sval sommarkväll!

Posted by: Muneo | fredag, augusti 12, 2005 at 07:16

Tro det eller ej, jag önskar att jag var i Osaka just nu. Då skulle jag gå raka spåret till Gyoza no Osho...

Posted by: Max | fredag, augusti 12, 2005 at 18:52

Opps! Sorry, Jag har inte upptäckt att jag fått kommentar.
Oshos Gyouza är gott tycker jag:) Men jag föredrar mer om gekikara ramen som en gång serverades i Osho i Shinke(Mino shi), för några år sedan... Nu har jag en liten Osho närheten men de stänger för tidigt, så jag brukar gå på en ramen-restaurang som heter Mannen. Deras gyouza är i och för sig skit men ramen och chahan är jättegott. I vilket fall är jag nöjd med att jag har tillgång till ramen och flasköl;)

Posted by: Muneo | lördag, september 03, 2005 at 21:12

Post a comment(Not displayed with comment.)
TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/32075/4854705

Listed below are links to weblogs that reference Asian Summer:

» adult cam sex [adult cam sex]
Asian Summer [Read More]

Tracked on söndag, juli 08, 2007 at 00:38

« Hassan | Main | Template engine på PHP »